Jagoda
Nakon berbe do početnog rasta ili zasnivanja useva
Azot – za stvaranje rezervi u korenovom vratu za recikliranje i rast novih listova na proleće
Fosfor, kalcijum, bor i cink – za razvoj maksimalno čvrstih korena i podršku početnom rastu
Kalijum – za dobar razvoj biljaka
Azot – glavnina ovog hraniva potrebna je u ovoj fazi, za razvoj listova i stabljika
Fosfor – za osiguranje potrebnog unosa do faze cvetanja
Kalijum – za podsticanje snažnog rasta listova i pojačavanje snažnog razvoja biljaka
Kalcijum – za podizanje nivoa tog hraniva u biljci i održavanje stalnog snabdevanja za potrebe razvoja tkiva
Sumpor i magnezijum – za kontinuirani razvoj snažnih i zdravih listova kao i za poboljšanje zaliha tih elemenata u biljkama
Mikrohraniva – da osiguraju da fotosintetski rast ne bude ograničen
Kalijum – najveće potrebe za razvoj bobica i stvaranje njihovog kvaliteta
Azot – u smanjenim količinama, kako se ne bi ugrozila stabilnost plodova
Fosfor – za osiguranje potrebnog unosa
Kalcijum i magnezijum – za podršku razvoja novog tkiva i pojačavanje integriteta plodova, reduciranje bolesti i maksimiziranje roka trajanja
Bor – za dobru proizvodnju polena, formiranje semena i zametanje plodova
Ostala mikrohraniva – po potrebi, radi održavanja rasta
Kalijum – za postizanje maksimalnog kvaliteta plodova, pre svega za količinu topljive suve materije (TSS), kiselosti i okusa
Fosfor – za povećanje količine P koja se preusmerava u plod
Azot – ograničene količine za uravnotežavanje s drugim hranivima – previše N u ovoj fazi može pokvariti plodove, dok će premala količina N smanjiti njihovu veličinu
Bor i kalcijum – za čvrstoću plodova
Azija i Okeanija